Acumed Consultancy er en dansk/svensk virksomhed som kan tilbyde forskellige konsulenttjenester af topkvalificeret personale indenfor sundhedsvæsenet.
Firmaet kan formidle kontakt til lægevikar med henblik på vikariat inden for oftalmologi eller almen medicin.
Vi kan tilbyde foredrag om øjenskader og øjensygdomme for skoler, institutioner og sundhedsfagligt personale.
Virksomheden kan også tilbyde hjælp til oversættelse samt legalisering af tekster af statsautoriseret tolk/oversætter (cand.ling.merc) fra engelsk til dansk og fra dansk til engelsk.
Kontakt os gerne, hvis du har nogle spørgsmål, eller gerne vil have yderligere information denmark: danish medical association of acupuncture
Velkommen til selskabets hjemmeside. Siden er under konstant opbygning og alt er endnu ikke på plads. Alle gode ideer modtages med kyshånd og vil blive lagt ind snarest muligt. Siden er ment både som en præsentation af selskabet ud af til og som en database for selskabets medlemmer med brug for aktuelle oplysninger her og nu.
Selskabets formål er at arbejde for dansk og international orientering og forskning vedrørende akupunktur, herunder at yde økonomisk støtte til forskning indenfor dette område.
Som medlem af selskabet kan optages følgende:
Læger. tandlæger og dyrlæger med dansk autorisation. Ekstraordinære medlemmer: Udenlandske læger. tandlæger og dyrlæger med autorisation i deres hjemland og p.t. studerende her i landet. Endvidere landets medicinstuderende, Veterinærmedicinstuderende efter 5. semester og tandlægestuderende efter 6. semester.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en årtusind gammel, oprindelig kinesisk metode, velegnet til at lindre symptomerne ved mange fysiske og visse psykiske tilstande. Akupunktur antages også at fremskynde kroppens evne til at kunne reparere sig selv.
Akupunkturen har vundet stigende indpas i Danmark de sidste 20 år. Den er blevet et nyttigt og godt supplement til vores sædvanlige medicinske kunnen. Akupunkturen virker blandt andet ved at stimulere de fine nerver der løber i huden og langs blodkarrene. Herigennem påvirkes centralnervesystemets (hjernens) kontrol over andre legemsdele og organer.
De seneste års forskning har vist at akupunktur kan påvirke mange af kroppens funktioner: Nervesystem, hud og muskler, hjerte og blodcirkulation, åndedræts- og fordøjelsessystem, hormonudskillelse og antistofproduktion samt urinveje og kønsorganer.

Hvordan foregår akupunktur?

Standard akupunkturnål i beskyttelseshylster
Hver patient bliver individuelt bedømt af lægen, og behandlingen bliver tilpasset den enkelte patient.
Ved behandlingen bliver der ført tynde, sterile stålnåle gennem huden. Antallet af nåle varierer fra en eller to til flere. Nåle kan blive siddende fra få minutter til ca. en halv time. Nålepåvirkningen kan stimuleres enten af lægen eller ved hjælp af en ganske svag elektrisk strøm.
Ved indstik af nålene kan der være en ganske kortvarig let smerte og efterfølgende en fornemmelse af tyngde eller varme (kaldes Qi). Patienten behandles sædvanligvis en eller to gange om ugen og der gives som regel fem eller flere behandlinger afhængig af tilstanden.
Nåle sat på ryggen af en pt.

Hvad kan behandles af akupunktur?

Smerter: Forskellige led- og muskelsmerter, f. eks. rygsmerter, “kold skulder” og tennisalbue. Forskellige former for hovedpine, f. eks. migræne, Menstruationssmerter. Akupunktur kan også lindre smerter efter operationer eller skader, f. eks. idrætsskader.
Allergiske lidelser: Astma, høfeber og visse typer eksem og overfølsomhedsreaktioner.
Kredsløbsforstyrrelser: Lægkramper og hjertekrampe (angina pectoris).
Kroniske betændelser: F. eks. bihulebetændelse.
Mave-tarmproblemer: Mavesår, tyktarmskatar, diarré og forstoppelse.
Hudproblemer: F. eks. for tør hud, for fugtig hud og visse kløetilstande.

Hvad kan ikke behandles med akupunktur?

Akupunktur er ikke noget tryllemiddel. Hvor der f. eks. foreligger større legemlige, permanente forandringer, kan disse ikke udbedres med akupunktur.
Akupunktur kan heller ikke påvirke forløbet af ondartede sygdomme som kræft, men kan ofte lindre ledsagende smerter eller kvalme.

Hvem må foretage akupunktur?

Ifølge dansk lovgivning må kun læger, dyrlæger og tandlæger udføre akupunktur.
Ikke-læger har kun tilladelse til at lave akupunktur, hvis der er en læge til stede ved selve behandlingen. Behandlingen sker på lægens ansvar og er omfattet af dennes forsikring.
3 vigtige grunde til at akupunkturbehandling er lægeligt område:
Kun læger, tandlæger og dyrlæger er uddannet til at stille diagnoser og vælge den rette behandling. Hvis akupunktur ikke er den rette behandling, kan lægen vælge at foretage anden behandling eller viderehenvise patienten.
En læge har den nødvendige anatomiske viden for en sikker nåleplacering. Lægen skal desuden følge de korrekte hygiejniske regler. Herved undgås risiko for overførsel af bl.a. AIDS og leverbetændelse.
En læge kan om ønsket (med patientens tilladelse) kommunikere med andre læger, f. eks patientens egen læge eller speciallæge. På den måde kan læge få adgang til journaler og røntgenbilleder og kan desuden foranstalte yderligere undersøgelser.
Hvad er Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur?
Selskabet (stiftet i 1974) er en sammenslutning af læger, tandlæger og dyrlæger, der udfører akupunktur kombineret med anden behandling. Selskabet mener, at akupunktur spiller en vigtig rolle i det danske sundhedsvæsen. Selskabet medvirker til uddannelsen af læger, tandlæger og dyrlæger i akupunktur og har desuden som formål at udbrede kendskabet til lægelig akupunktur